23 Mart 2013 Cumartesi
3-2-1 poğaça
Yeni başladım ya bazı sitelerde tariflerini gördüm ama ne yalan söyleyeyim bana pek inandırıcı gelmedi 3 tane kabartma tozu var ve yapanlar kokmadığını söylüyorlarAmann bi deneyeyim dedim Kısaca şöyle .ilk önce ismi ilginç sonra malzeme listesi şaşırttıcı ve yapınca şahane .Yiyenler tarifini istedi.
Ben patatesli yaptım inanın yumuşacık oldu..
muhteremle afiyetle sitesinde http://muhteremleafiyetle.blogspot.com/2013/01/3-2-1-pogaca.html kolayca anlatmış.
gelelim malzeme listesine:
3 kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1-2 kaşık tuz
aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığında)
4-5 kaşık galeta unu
iç malzemesi:
4-5 haşlanmış patates
1 büyük soğan küçük doğranmış
tuz,karabiber,nane,
doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Dedim ya malzeme az derin bir kapta 2 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvıyağı üstüne de 3 kabartma tozunu ilave edin.Hepsini karıştırın.
Ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinceye kadar un ilave edin ( benim bardağımla 4,5 bardak etti,tabi sizin ölçünüzle farklı olabilir,onu bilemem)
Yoğrulmuş ,kulak memesi yumuşaklığına gelmiş hamuru 15 dakika bekletin.
Siz bu arada iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz ,ben patatesli yaptım kıymalı,peynirli de olabilir tercih sizin
iç malzemenin hazırlanması:
Patatesler haşlanır,soğutulur,rendelenir.Bir kenarda bekletilir.
Soğanlar doğranır,tavada 1- 2 yemek kaşığı zeytinyağ da kavurun .Altını söndürdüğünüz soğanın içine nane ,karabiber,tuz atıp karıştırın.
Şimdi soğanla patatesi birleştirip iyice harmanlayın ,içine de küçük küçük maydanoz doğradınız mı tamammm.(aslında tam kavrulmuş patates salatası oldu acaba poğaçaya koymasak da yesek mi )
* Dinlenen hamuru ceviz küçüklüğünde bezlere ayırın, elinizle bezeyi açarak kaşığın ucuyla patatesten koyunuz ,yuvarlak şekil vererek kapatınız,
*Yuvarlak şekil verdiğiniz hamuru bir tabağa döktüğünüz galeta ununa batırınız.
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı diziniz, eğer benim ilk yaptığımda ki gibi yaparsanız sık dizerseniz kabaran poğaçalar birbirine sarılmış halde çıkar amannnn haa. 2. yapışımda aralıklı dizdim muhteşem ötesi oldu.
* 200 derecede 25-30 dakikada pişirin .
AFİYET OLSUN
İşte bitti gördünüz mü malzeme az,yapılışı kolay lezzeti süper ,hadi sizde deneyin.........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hayırlı olsun canım blogun ...
YanıtlaSilBende bu lezzeti sevgili Muhteremle Afiyetle'nin blogunda görüp hemen denemiştim...Gerçekten çok pratik ve nefis bir tadı var sıcakken özellikle...
Sllerine sağlık harika görünüyor...Sevgilerimle...
teşekkür ederim
Silellerine sağlık benimde çok yaptığım bir puğaçadır...
YanıtlaSilçok kolya ve lezzetli teşekkürler
YanıtlaSilbloguna nasıl takibe alabilirim çünkü takipci gatgetini eklememişsiniz.bana ekledikten sonra bana dönerseniz sizi bulmam kolay olacak.sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık,
YanıtlaSilÇok sık yapıyorum ben de bu poğaçayı,
Hem puf puf oluyor hem de çok pratik :)))
Bana da beklerim http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Sevgiler :))
Iki gun ustuste yaptim, cok guzel oldular! ben normalde pogacayi ertesi gune kalinca sevmem, mayali olanlarda cok yenmiyor, bu tarif hem kolay hem muhtesem oluyor, cok tesekkur ederim, iyiki mesaj biramkissiniz da sizi bulup bu pogacalarin tarifine ulastim :-)
YanıtlaSilevin delisi afiyet olsun .güzel olmasına çok sevindim :)
Sil