23 Mart 2013 Cumartesi

3-2-1 poğaça



Yeni başladım ya bazı sitelerde tariflerini gördüm ama ne yalan söyleyeyim bana pek inandırıcı gelmedi 3 tane kabartma tozu  var  ve yapanlar kokmadığını söylüyorlarAmann  bi deneyeyim dedim Kısaca şöyle .ilk önce ismi ilginç  sonra malzeme listesi şaşırttıcı  ve yapınca şahane .Yiyenler tarifini istedi.
Ben patatesli yaptım inanın yumuşacık oldu..
muhteremle afiyetle sitesinde http://muhteremleafiyetle.blogspot.com/2013/01/3-2-1-pogaca.html   kolayca anlatmış.

 
gelelim malzeme listesine:
3 kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1-2 kaşık tuz
aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığında)
4-5 kaşık galeta unu

iç malzemesi:
4-5 haşlanmış patates
1 büyük soğan küçük doğranmış
tuz,karabiber,nane,
doğranmış maydanoz

Yapılışı:
Dedim ya malzeme az  derin bir kapta  2 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvıyağı üstüne de 3 kabartma tozunu ilave edin.Hepsini karıştırın.
Ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinceye kadar un ilave edin ( benim bardağımla 4,5 bardak etti,tabi  sizin ölçünüzle farklı olabilir,onu bilemem)
Yoğrulmuş ,kulak memesi yumuşaklığına gelmiş hamuru 15 dakika bekletin.
Siz bu arada iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz ,ben patatesli yaptım kıymalı,peynirli de olabilir tercih sizin

iç malzemenin hazırlanması:
Patatesler haşlanır,soğutulur,rendelenir.Bir kenarda bekletilir.
Soğanlar doğranır,tavada 1- 2 yemek kaşığı  zeytinyağ da kavurun .Altını söndürdüğünüz  soğanın içine nane ,karabiber,tuz atıp karıştırın.
Şimdi soğanla patatesi birleştirip iyice harmanlayın ,içine de küçük küçük maydanoz doğradınız mı  tamammm.(aslında tam kavrulmuş patates salatası oldu acaba poğaçaya koymasak da yesek mi )

 * Dinlenen hamuru ceviz küçüklüğünde bezlere ayırın, elinizle bezeyi açarak kaşığın ucuyla patatesten koyunuz ,yuvarlak şekil vererek kapatınız,
 *Yuvarlak şekil verdiğiniz hamuru bir tabağa döktüğünüz galeta ununa batırınız.
  *Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı diziniz, eğer benim ilk yaptığımda ki  gibi yaparsanız sık  dizerseniz   kabaran poğaçalar birbirine sarılmış halde çıkar amannnn haa.  2. yapışımda aralıklı dizdim muhteşem ötesi oldu.
 * 200 derecede 25-30 dakikada pişirin .
                                AFİYET OLSUN
İşte bitti gördünüz mü malzeme az,yapılışı kolay  lezzeti süper ,hadi sizde deneyin.........





8 yorum:

  1. Hayırlı olsun canım blogun ...
    Bende bu lezzeti sevgili Muhteremle Afiyetle'nin blogunda görüp hemen denemiştim...Gerçekten çok pratik ve nefis bir tadı var sıcakken özellikle...
    Sllerine sağlık harika görünüyor...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık benimde çok yaptığım bir puğaçadır...

    YanıtlaSil
  3. çok kolya ve lezzetli teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. bloguna nasıl takibe alabilirim çünkü takipci gatgetini eklememişsiniz.bana ekledikten sonra bana dönerseniz sizi bulmam kolay olacak.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık,
    Çok sık yapıyorum ben de bu poğaçayı,
    Hem puf puf oluyor hem de çok pratik :)))
    Bana da beklerim http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  6. Iki gun ustuste yaptim, cok guzel oldular! ben normalde pogacayi ertesi gune kalinca sevmem, mayali olanlarda cok yenmiyor, bu tarif hem kolay hem muhtesem oluyor, cok tesekkur ederim, iyiki mesaj biramkissiniz da sizi bulup bu pogacalarin tarifine ulastim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evin delisi afiyet olsun .güzel olmasına çok sevindim :)

      Sil